Farmakovigilancija

Pismo liječnicima o mogućnosti otpočinjanja liječenja novih bolesnika lijekom PegIntron®

17.12.2010.

Nositelj odobrenja lijeka PegIntron®, Schering-Plough d.o.o., tvrtka kći Merck & Co., Inc., je u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode uputio pismo liječnicima o završetku postupka zamjene određenih serija lijeka PegIntron®.

Proces povlačenja i zamjene na tržištu EU proveden je prema odobrenju Europske agencije za lijekove, a sukladno tome, za tržište RH povlačenje je odobrila Agencija za lijekove i medicinske proizvode. Zamjena je provedena kao mjera predostrožnosti zbog problema u proizvodnji lijeka radi kojih je postojala mogućnost narušavanja sterilnosti lijeka, o čemu je Agencija izvijestila 30. rujna i 10. studenog 2010. godine.

U postupku zamjene s tržišta RH, određene serije lijeka PegIntron® praška i otapala za otopinu za injekciju u napunjenoj brizgalici u dozama od 80 μg, 100 μg, 120 μg i 150 μg povučene su te zamijenjene novim serijama koje nisu zahvaćene navedenim problemom. Završetkom postupka zamjene na tržištu RH sada su dostupne nove serije ovog lijeka u svim navedenim dozama u dovoljnoj količini koja omogućuje otpočinjanje liječenja novih bolesnika.

Tekst pisma liječnicima možete pročitati ovdje.

Povratak