Lijekovi

Obavijest o povlačenju serije 23281089 lijeka Agnis Combi 50 mg/850 mg filmom obložene tablete

26.11.2019.

Tvrtka Belupo lijekovi i kozmetika d.d., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Agnis Combi 50 mg/850 mg filmom obložene tablete, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) pokreće postupak povlačenja serije 23281089 navedenog lijeka do razine ljekarni.

Navedeni postupak povlačenja provodi se zbog neispravnosti u kakvoći koja se odnosi na rezultat izvan granice specifikacije za parametar analize sadržaj vildagliptina.

U prometu u Republici Hrvatskoj trenutačno su dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću, stoga navedeno povlačenje ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak