Novosti i edukacije

Zajednicki sastanak s predstavnicima Europske agencije za lijekove (London, 29.09.2006.)

30.09.2006.

Delegacija Agencije za lijekove i medicinske proizvode koju je predvodio ravnatelj Agencije, doc. dr. sc. Siniša Tomic, prisustvovala je prvom informativnom sastanku koji je održan 29. rujna 2006. godine u Europskoj agenciji za lijekove (European Medicines Agency, EMEA) sa sjedištem u Londonu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici nacionalnih regulatornih tijela nadležnih za podrucje lijekova za humanu (Agencija za lijekove i medicinske proizvode) i veterinarsku primjenu (Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva i Hrvatski veterinarski institut) iz Republike Hrvatske i Turske.

Predstavnici EMEA-e upoznali su delegacije obiju država s djelatnostima, nacinom rada, važecim europskim propisima i ustrojstvom EMEA-e koja okuplja strucnjake iz zemalja clanica Europske unije, a koja odobrava i nadzire tržište lijekova na podrucju Europske unije.

Predstavljen je i 1,5-godišnji program koji je EMEA zapocela 01. lipnja 2006. godine, a cija je namjera jacanje suradnje i razmjena znanja i iskustva izmedu strucnjaka EMEA-e i navedenih nacionalnih regulatornih tijela obiju država.

Program ukljucuje i educiranje strucnjaka iz Republike Hrvatske i njihovo sudjelovanje, u ulozi promatraca, u radu pojedinih tijela i radnih skupina EMEA-e s ciljem njihova pripremanja za aktivno sudjelovanje u radu središnje europske agencije za lijekove koje ce zapoceti ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Povratak