Novosti i edukacije

U Istanbulu je počeo 4. simpozij Europske udruge proizvođača generičkih lijekova namijenjen zemljama jugoistočne Europe

19.06.2008.

U organizaciji Europske udruge proizvođača generičkih lijekova (European Generic Medicines Association, EGA), u Istanbulu se 19. i 20. lipnja 2008. godine održava 4. simpozij o lijekovima za zemlje jugoistočne Europe.

Simpozij je organiziran u suradnji s Ministarstvom zdravstva Turske i Turskom udrugom proizvođača lijekova (Turkish Pharmaceuticals Manufacturers Association, IEIS).

Cilj simpozija je okupiti predstavnike regulatornih tijela i farmaceutske industrije iz zemalja jugoistočne Europe u svrhu razmjene iskustva glede zakonskih i regulatornih kriterija koji su na snazi u Europskoj uniji i kako bi se nastavili razgovori, započeti ranije na skupovima održanima u Sofiji, Bukureštu i Splitu, o utjecaju budućeg proširenja EU na farmaceutsko regulatorno okružje zemalja jugoistočne Europe.

Simpoziju prisustvuje i delegacija Agencije za lijekove i medicinske proizvode koju predvodi doc. dr. sc. Siniša Tomić, ravnatelj Agencije.
Doc. Tomić će u sklopu navedenog simpozija sudionike upoznati sa zakonskim propisima i procedurama s područja lijekova koje su na snazi u Republici Hrvatskoj.

Priopćenje EGA-e možete pogledati pod linkom: http://www.egagenerics.com/pr-2008-06-19.htm

Povratak