Novosti i edukacije

U Vukovaru počeo međunarodni seminar Novosti u europskoj farmakovigilanciji i upravljanju rizikom

09.06.2008.

U vukovarskom hotelu Lav 9. lipnja 2008. godine počeo je dvodnevni međunarodni seminar posvećen zakonodavstvu o sigurnoj primjeni lijekova Novosti u europskoj farmakovigilanciji i upravljanju rizikom.

Organizatori seminara su Agencija za lijekove i medicinske proizvode RH, Hrvatsko farmaceutsko društvo, Veleposlanstvo Republike Francuske i Europska agencija za lijekove, a pokrovitelj je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

U ponedjeljak, 9. lipnja 2008. godine, s početkom u 9 sati seminar su otvorili:

  • Doc. dr. sc. Siniša Tomić, ravnatelj Agencije za lijekove i medicinske proizvode (govor)
  • Gospodin Denis Dobo-Schoenenberg, savjetnik za kulturu i suradnju Veleposlanstva Republike Francuske
  • Dr. Sylvie Bénéfice, voditeljica sektora za konferencije i sastanke pri Europskoj agenciji za lijekove (govor)
  • Doc. dr. sc. Maja Jakševac Mikša, glavna tajnica Hrvatskog farmaceutskog društva
  • Gospodin Vladimir Emedi, dr. med., zamjenik gradonačelnice Grada Vukovara

Seminar se održava uoči početka francuskog predsjedanja Europskom unijom te kao predavači sudjeluju predstavnici regulatornih tijela s područja lijekova i industrije iz Hrvatske, Francuske, Belgije i Švicarske koji će sudionicima prenijeti svoja viđenja, znanja i iskustva s područja farmakovigilancije i upravljanja rizikom primjene lijekova.

Seminaru prisustvuje 150 sudionika, predstavnika hrvatskih i europskih regulatornih tijela s područja lijekova te predstavnika domaće i strane farmaceutske industrije.

Najavljene su brojne stručne teme; načela europske farmakovigilancije i novosti u europskom planu upravljanja rizikom primjene lijekova te uvid u sustav praćenja nuspojava i sigurne primjene lijekova u Republici Hrvatskoj.

Sudionici će steći bolji uvid u to kako se nadziru neželjeni učinci lijekova, koje su odgovornosti industrije, a koje regulatornih tijela te što se sve može učiniti kako bi se izbjegli rizici u primjeni lijekova.

Seminar se održava na francuskom i hrvatskom jeziku uz simultano prevođenje.

Povratak