Novosti i edukacije

Povlačenje četiri serije lijeka IMMUNINE 600 I.U. prašak i otapalo za otopinu za injekciju ili infuziju, proizvođača Baxter AG, Austrija

15.04.2010.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode povukla je iz prometa četiri serije lijeka IMMUNINE 600 I.U. prašak i otapalo za otopinu za injekciju ili infuziju, brojeva VNC1J011-AA, VNC1J011-AB, VNC1J011-AC, VNC1J011-AD, proizvođača Baxter AG, Austrija, zbog sumnje u moguću neispravnost u njihovoj kakvoći.

Agencija je 14. 04. 2010. godine zaprimila obavijest Svjetske zdravstvene organizacije prema kojoj postoji sumnja da je kvaliteta otapala, voda za injekcije, u navedenim serijama lijeka neodgovarajuća, a koja uz prašak s djelatnom tvari čini sastavni dio lijeka IMUNNINE 600 I.U.

Podaci o lijeku nalaze se na internetskim stranicama Agencije, pod linkom.

Navedeni lijek u Republici Hrvatskoj distribuiran je samo bolničkim ustanovama koje je Agencija obavijestila o ovoj sumnji na neispravnost, a nositelj odobrenja za RH, tvrtka Agmar d.o.o., obavijestila je Agenciju da će navedene serije lijeka zamijeniti drugima, sukladno naputku proizvođača.

Povratak