Novosti i edukacije

Obavijest podnositeljima zahtjeva o novim radnim procesima u HALMED-u

09.02.2012.

Od 1. veljače 2012. godine u HALMED-u je stupila na snagu nova sistematizacija radnih mjesta u cilju postizanja unaprjeđenja radnih procesa i učinkovitosti rada HALMED-a. Novi radni procesi će se postepeno uvoditi u postojeći tijek rada Agencije kroz razdoblje od nekoliko mjeseci.

Ovim putem želimo izvijestiti sve podnositelje zahtjeva za davanje/obnovu/izmjenu odobrenja za stavljanje gotovog lijeka u promet da će se predmeti zaprimljeni u Agenciji od 1. siječnja 2012. godine obraditi prema novim radnim procesima. Ranije zaprimljeni predmeti nastavit će se rješavati prema dosadašnjoj organizaciji rada.

Budući da se u novoj podijeli poslova izmjene IA rješavaju nezavisno od drugih izmjena, ovim putem želimo zamoliti podnositelje da zahtjeve za ovim izmjenama predaju odvojeno od ostalih izmjena. Iznimno, u slučaju više izmjena (I ili II), a koje su posljedica jedne izmjene, podnositelj zahtjeva podnosi jedan zajednički zahtjev i jedan obrazac za prijavu izmjene, uz navođenje svih posljedičnih izmjena i obrazloženje njihove međusobne povezanosti, sukladno čl. 21. Pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o postupku i načinu davanja odobrenja za stavljanje gotovog lijeka u promet (Narodne novine, br. 155/09.).

Molimo podnositelje zahtjeva za razumijevanje vezano uz vrijeme potrebno za uvođenje novih radnih procesa u HALMED-u kojima ćemo dodatno podići razinu brzine i kvalitete pružanja usluga našim korisnicima.

Povratak