Novosti i edukacije

Pismo zdravstvenim radnicima o početku ponovne proizvodnje i distribucije Dianeal, Extraneal i Nutrineal otopina za peritonejsku dijalizu proizvedenih u tvornici u Castlebaru u Irskoj

01.02.2012.

Tvrtka Agmar d.o.o. je u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) uputila pismo zdravstvenim radnicima koji liječe bolesnike na peritonealnoj dijalizi kojim ih izvještava da je nakon uvođenja niza korektivnih i preventivnih mjera ponovno započela proizvodnja i distribucija Dianeal, Extraneal i Nutrineal otopina za peritonejsku dijalizu sa proizvodnog mjesta Castlebar u Irskoj.

O poteškoćama u proizvodnom pogonu u Castlebaru u Irskoj, što je za posljedicu imalo privremeni prestanak opskrbe hrvatskog tržišta određenim serijama Dianeal, Extraneal i Nutrineal otopina za peritonejsku dijalizu proizvedenih u navedenoj tvornici te uvoz nezahvaćenih serija iz drugih zemalja, HALMED je izvijestio 10. i 17. prosinca 2010. godine te 24. siječnja 2011. godine.

Pismo zdravstvenim radnicima možete pogledati ovdje.

HALMED će nastaviti pojačano pratiti sigurnost primjene predmetnih lijekova te će o svim novim informacijama javnost biti pravovremeno obaviještena.

Molimo zdravstvene radnike da za prijavljivanje sumnji na nuspojavu ili štetni događaj povezan s primjenom Dianeal, Extraneal i Nutrineal otopina tijekom sljedećih šest mjeseci koriste Obrazac za pojačano praćenje nuspojava koji je dostupan ovdje.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti svaku nuspojavu lijeka HALMED-u. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak