Novosti i edukacije

HALMED predstavio 1.1 milijun eura vrijedan projekt EU IPA 2009 "Pripreme za eCTD i implementaciju digitalnog arhivskog informacijskog sustava"

19.09.2014.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske (HALMED), zajedno s projektnim partnerima AAM Consulting i Ericsson Nikola Tesla, u utorak, 16. rujna 2014. godine predstavila je rezultate projekta "Pripreme za eCTD i implementaciju digitalnog arhivskog informacijskog sustava". Svečano predstavljanje održano je u prostorijama kompanije Ericsson Nikola Tesla d.d. u Zagrebu. Ovaj projekt, koji približava HALMED idealu "ureda bez papira", vrijedan je 1.120.000 eura, a financirala je Europska unija putem IPA 2009 programa.

Prilikom svečanog otvaranja prisutne su pozdravili prim. mr. sc. Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja Republike Hrvatske, gospođa Mirella Rašić, voditeljica Odjela za političko izvještavanje i analize Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, dr. sc. Viola Macolić Šarinić, dr. med., spec., ravnateljica HALMED-a, mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle d.d., i dr. sc. Gábor Kornai, predsjednik AAM Consultinga.

Dr. sc. Viola Macolić Šarinić u pozdravnom je govoru istaknula kako je zbog temeljitih i pravovremenih priprema za pristupanje EU HALMED danas prepoznat kao kvalitetan partner u europskoj regulatornoj mreži te zaključila: "Ovaj projekt uistinu je opravdao visoka očekivanja i pružio HALMED-u potrebnu potporu u pripremi za funkcioniranje u integriranom europskom regulatornom prostoru te unaprijedio kvalitetu i učinkovitost našeg poslovanja. Stoga je ovaj projekt izuzetno značajan ne samo za HALMED već i za odobravanje lijekova u Hrvatskoj, kao i za naše građane kao krajnje korisnike lijekova i medicinskih proizvoda."

Zamjenik ministra zdravlja, prim. Marijan Cesarik, dr. med., istaknuo je kako je ovaj projekt od velike važnosti za HALMED kao regulatornu agenciju za lijekove te kako će se dobrobiti ovog projekta moći dugoročno pratiti i koristiti i u budućnosti. Dodatno, zamjenik ministra zdravlja naglasio je kako ovakvih uspješnih projekata, s ostvarenim rezultatima projekta, mora biti više te se nada da će HALMED i dalje koristiti mogućnosti fondova EU-a kroz europske strukturne i investicijske fondove.

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle, mr. sc. Gordana Kovačević, u svom je govoru istaknula: "Drago nam je da smo kroz ovaj projekt uspostavili odličnu suradnju s HALMED-om koji je jedan od važnih čimbenika u hrvatskom zdravstvenom sustavu. Svojom profesionalnošću i stručnošću te izrazitom motivacijom za postizanje izvrsnosti u poslovanju kojoj smo svjedočili u radu na ovom projektu, HALMED se dokazao kao odličan partner".

Mirella Rašić iz Predstavništva Europske komisije u Zagrebu istaknula je da je pitanje zdravstva jedno od ključnih pitanja za EU te dodala: "Ovi projekti, premda tehnički u prirodi, predstavljaju još jedan, nužan korak nastavka povezivanja Hrvatske s ostalim članicama EU-a. Sa izazovima se suočavamo zajedno, i na temeljima suradnje moramo nastaviti."

Rezultate projekta predstavili su djelatnici HALMED-a Arian Rajh i Maja Lovrek te Tiana Pribanić iz Ericssona Nikole Tesle i Ratko Gospodnetić, predstavnik AAM Management Information Consulting Ltd.

Projekt je proveden putem dva ugovora; AAM Consulting je proveo 280.000 eura vrijedan ugovor "Analiza poslovnih procesa i unaprjeđenje Agencije za lijekove i medicinske proizvode", a Ericssonu Nikoli Tesli je povjereno provođenje 839.999 eura vrijednog ugovora "Digitalni arhivski informacijski sustav Agencije za lijekove i medicinske proizvode".

Fotogalerija

HALMED predstavio 1.1 milijun eura vrijedan projekt  EU IPA 2009
Na vrh stranicePovratak