Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju jedne serije lijeka Lizinopril Farmal 10 mg tablete (lisinoprilum)

22.05.2014.

Tvrtka Farmal d.d., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Lizinopril Farmal 10 mg tablete (lisinoprilum), obavijestila je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) o povlačenju jedne serije navedenog lijeka s tržišta Republike Hrvatske. Iz prometa se povlači serija 130501, roka valjanosti: 05.2016., zbog neispravnosti u kakvoći.

Na hrvatskom tržištu dostupne su druge serije lijeka Lizinopril Farmal 10 mg tablete koje nisu zahvaćene ovom neispravnošću u kakvoći. Stoga se ne očekuje da će povlačenje navedene serije izazvati nestašicu lijeka Lizinopril Farmal 10 mg tablete, a bolesnici koji se liječe ovim lijekom trebaju nastaviti svoju terapiju.

HALMED do sada nije zaprimio nijednu prijavu sumnje na neispravnost u kakvoći lijeka Lizinopril Farmal 10 mg tablete. HALMED će nastaviti pratiti sigurnost primjene navedenog lijeka te će o svim novim saznanjima javnost biti pravovremeno obaviještena.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, putem obrasca ili on-line aplikacije, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak