Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju serija lijeka Norcuron 10 mg prašak za otopinu za injekciju ili infuziju (verkuronijev bromid)

30.07.2014.

Merck Sharp & Dohme d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Norcuron 10 mg prašak za otopinu za injekciju ili infuziju, obavijestio je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) o povlačenju serija 665196 i 668521 navedenog lijeka iz veleprodaja.

Povlačenje se provodi zbog uočene pogreške u uputi o lijeku u kojoj je navedeno: ‘Uobičajena doza je 0,08 do 1 mg/kg vekuronijevog bromida’, umjesto ‘Uobičajena doza je 0,08 do 0,1 mg/kg vekuronijevog bromida’. Informacije o doziranju u odobrenom sažetku opisa svojstava lijeka su ispravne.

Navedeno povlačenje odnosi se na količine lijeka u veleprodajama, dok se količine lijeka koje se nalaze u zdravstvenim ustanovama mogu koristiti do isteka zaliha. Za liječenje bolesnika u Republici Hrvatskoj dostupan je lijek iz iste terapijske skupine, s drugom djelatnom tvari.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, putem obrasca ili on-line aplikacije, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak