Novosti i edukacije

Objavljeno novo, on-line izdanje Hrvatske farmakopeje 3.0

09.01.2014.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je novo, on-line izdanje Hrvatske farmakopeje 3.0. Novo izdanje temelji se na osmom izdanju Europske farmakopeje, koje je objavljeno 15. srpnja 2013. godine, a stupilo je na snagu 1. siječnja 2014. godine.

Novo izdanje Hrvatske farmakopeje nastavlja se na prethodno izdanje 2.0 te uključuje pregled svih novih, ispravljenih i revidiranih tekstova s komentarima na novosti koje su objavljene u Pharmeuropi.

Godišnju licencu za korištenje svakog izdanja Hrvatske farmakopeje, kao i dodataka koji se redovito objavljuju, izdaje Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED). Registraciju je moguće provesti putem ove poveznice, uz ispunjavanje zahtjeva traženim podacima, na temelju kojih se kreira ponuda za licencu. Nakon što se prema navedenoj ponudi izvrši plaćanje, korisniku će biti omogućen pristup cjelovitom izdanju farmakopeje. Obavijest o aktivaciji pristupa korisnik će zaprimiti e-poštom zajedno s odgovarajućom zaporkom za pristup farmakopeji.

Nakon pristupanja Hrvatskoj farmakopeji, dostupne verzije mogu se pretraživati klikom na izbornik u zaglavlju.

U svrhu pružanja uvida u mogućnosti koje pruža cjelovito izdanje Hrvatske farmakopeje, korisnicima je dostupna demo verzija farmakopeje, kojoj je moguće pristupiti ovdje.

Povratak