Novosti i edukacije

Ravnateljica HALMED-a održala predavanje na konferenciji "Razvoj, inovacije, dostupnost i sigurnost pacijenata" svjetske organizacije DIA

13.04.2015.

Ravnateljica Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), dr. sc. Viola Macolić Šarinić, dr. med. spec., sudjelovala je danas, zajedno s predstavnicima relevantnih europskih tijela iz područja lijekova, na okruglom stolu u sklopu konferencije pod nazivom "Razvoj, inovacije, dostupnost i sigurnost pacijenata". Konferencija se u organizaciji svjetske organizacije Drug Information Association (DIA) održava u Parizu od 13. do 15. travnja 2015. godine.

Na okruglom stolu posvećenom pedesetoj obljetnici postojanja EU zakonodavstva za lijekove ravnateljica HALMED-a održala je, zajedno s Xavierom De Cuyperom, glavnim izvršnim direktorom Belgijske agencije za lijekove (AFMPS), predavanje o znanstvenom doprinosu povjerenstava Europske agencije za lijekove te mreža nacionalnih stručnjaka na području lijekova.

Na okruglom su stolu sudjelovali i drugi predstavnici relevantnih tijela iz EU regulatorne mreže lijekova; Guido Rasi, glavni savjetnik u Europskoj agenciji za lijekove (EMA), Andrzej Ryś, predstavnik Opće uprave Europske komisije za zdravlje i zaštitu potrošača (DG SANCO), Christoph Thalheim, direktor vanjskih poslova Europske platforme multiple skleroze (EMSP), i Christa Wirthumer-Hoche, ravnateljica Austrijske agencije za lijekove (AGES).

U nastavku konferencije ravnateljica HALMED-a će kao predavač sudjelovati i na okruglom stolu na kojem će se raspravljati o prilikama i izazovima vezanima uz promjene načina izdavanja lijekova iz izdavanja na liječnički recept u izdavanje bez liječničkog recepta.

Fotogalerija

Ravnateljica HALMED-a održala predavanje na konferenciji
Povratak