Novosti i edukacije

Upravni odbor Europske agencije za lijekove nominirao Guida Rasija za poziciju izvršnog direktora

01.10.2015.

Izvršni direktor EMA-e bit će imenovan nakon predstavljanja u Europskom parlamentu

Upravni odbor Europske agencije za lijekove (EMA) nominirao je profesora Guida Rasija za poziciju izvršnog direktora Agencije. Na izvanrednoj sjednici održanoj 1. listopada 2015. godine Upravni odbor je profesora Rasija izabrao s popisa kandidata koji je sastavila Europska komisija.

Profesoru Rasiju upućen je poziv za davanje izjave pred Odborom za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane Europskog parlamenta, zakazano za 13. listopada 2015. godine. Nakon ove sjednice uslijedit će imenovanje novog izvršnog direktora EMA-e.

Na internetskim stranicama EMA-e dostupne su dodatne informacije o postupku imenovanja izvršnog direktora Agencije, kao i fotografija te biografija profesora Rasija.

Povodom svoje nominacije, profesor Rasi je izjavio: "Počašćen sam nominacijom za poziciju izvršnog direktora EMA-e i zahvalan zbog mogućnosti da nastavimo s ulaganjem naših napora u pripremanje Agencije za predstojeće izazove. Uistinu sam ponosan na Agenciju i njezinu mrežu. Gledajući u budućnost, moramo nastaviti s ispunjavanjem očekivanja pacijenata za omogućavanjem pristupa novim i sigurnim mogućnostima terapije."

Predsjednik Upravnog odbora EMA-e, profesor Kent Woods, povodom nominacije profesora Rasija izjavio je: "Upravni odbor sa zadovoljstvom objavljuje nominaciju Guida Rasija za poziciju izvršnog direktora EMA-e. Odluka Upravnog odbora rezultat je temeljitog regrutacijskog postupka koji je proveden tijekom posljednjih mjeseci."

Zamjenik izvršnog direktora, Andreas Pott, nastavit će s operativnim vođenjem EMA-e i pravnim predstavljanjem Agencije do trenutka kada novi izvršni direktor službeno preuzme svoju dužnost.

Povratak