Novosti i edukacije

Obavijest o pogrešci na unutarnjem i vanjskom označivanju lijekova Tetraspan 60 mg/ml otopina za infuziju i Tetraspan 100 mg/ml otopina za infuziju

17.10.2016.

Tvrtka B. Braun Adria d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Tetraspan 60 mg/ml otopina za infuziju i Tetraspan 100 mg/ml otopina za infuziju, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) obavijestio je zdravstvene radnike o pogrešci u tekstu na unutarnjem i vanjskom pakiranju navedenog lijeka. Naime, u tekstu označivanja, sadržaj djelatnih tvari u 1000 ml otopine izražen je u miligramima (mg) umjesto u gramima (g). U sažetku opisa svojstava lijeka i u uputi o lijeku sadržaj djelatnih tvari je ispravno naveden.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak