Novosti i edukacije

Obavijest o potrebi nabavke cjepiva protiv hepatitisa A, dječja formulacija

09.10.2017.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), kao nadležno tijelo za praćenje opskrbe hrvatskog tržišta lijekovima, obavještava sve nositelje dozvole za promet na veliko lijekovima (veleprodaje) da je od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) zaprimila obavijest o potrebi hitne nabavke cjepiva protiv hepatitisa A, dječja formulacija.

HALMED stoga poziva sve veleprodaje da, sukladno mjerama nužnim za očuvanje ljudskog zdravlja, u što je moguće kraćem roku prikupe informacije o dostupnosti ovih cjepiva u drugim zemljama te da ih dostave HALMED-u. Slijedom navedenog, HALMED će u suradnji s HZJZ-om razmotriti stavljanje u promet dostupnih cjepiva temeljem suglasnosti za uvoz/unos lijeka koji nema odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj (postupak tzv. "interventnog uvoza") u svrhu osiguranja primjerene opskrbe hrvatskog tržišta lijekovima.

Sve informacije o mogućnosti nabavke ovih cjepiva potrebno je dostaviti HALMED-u na adresu elektroničke pošte interventniuvoz@halmed.hr.

Povratak