Novosti i edukacije

Obavijest o potrebi nabavke cjepiva protiv hepatitisa A za odrasle

12.10.2017.

Nastavno na Obavijest o potrebi nabavke cjepiva protiv hepatitisa A, dječja formulacija, koja je objavljena na internetskim stranicama HALMED-a dana 9. listopada 2017. godine, HALMED ovim putem obavještava sve nositelje dozvole za promet na veliko lijekovima (veleprodaje) da je od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) dodatno zaprimio obavijest o potrebi hitne nabavke cjepiva protiv hepatitisa A za odrasle.

HALMED stoga poziva sve veleprodaje da, sukladno mjerama nužnim za očuvanje ljudskog zdravlja, u što je moguće kraćem roku prikupe informacije o dostupnosti cjepiva protiv hepatitisa A, dječja formulacija i cjepiva protiv hepatitisa A za odrasle u drugim zemljama te da ih dostave HALMED-u. Slijedom navedenog, HALMED će u suradnji s HZJZ-om razmotriti stavljanje u promet dostupnih cjepiva temeljem suglasnosti za uvoz/unos lijeka koji nema odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj (postupak tzv. "interventnog uvoza") u svrhu osiguranja primjerene opskrbe hrvatskog tržišta lijekovima.

Sve informacije o mogućnosti nabavke ovih cjepiva potrebno je dostaviti HALMED-u na adresu elektroničke pošte interventniuvoz@halmed.hr.

Povratak