Novosti i edukacije

HALMED sklopio Memorandum o suradnji i razumijevanju s nizozemskim Odborom za ocjenu lijekova

02.03.2018.

Izv. prof. dr. sc. Siniša Tomić, ravnatelj Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), i gospodin Hugo Reinier Hurts, izvršni direktor nizozemskog Odbora za ocjenu lijekova (The Medicines Evaluation Board, MEB) su dana 1. ožujka 2018. godine u Lisabonu potpisali Memorandum o suradnji i razumijevanju između ovih dviju institucija.

Riječ je o bilateralnom sporazumu kojim se definira suradnja HALMED-a i MEB-a, odnosno aktivnosti koje će navedene institucije zajednički provoditi uz financijsku potporu nizozemske vlade u razdoblju od 2018. do 2020. godine.

Potpisivanjem Memoranduma HALMED i MEB izrazili su spremnost na dugoročnu suradnju na području regulatornih poslova i politike lijekova. Slijedom sklapanja ovog sporazuma, intenzivirat će se međusobna suradnja s ciljem pružanja potpore MEB-a jačanju znanstvenih kapaciteta i iskustava HALMED-a, čime će HALMED dodatno povećati svoj doprinos unutar europske regulatorne mreže.

Navedenom suradnjom će, između ostalog, biti obuhvaćeni usavršavanje regulatornih stručnjaka iz HALMED-a, pružanje stručne podrške HALMED-u, posebno u područjima poput pretkliničke i kliničke ocjene lijekova, farmakovigilancije i ocjene kakvoće lijekova, te razmjena stručnog znanja i najboljih praksi u ocjeni bioloških i biosličnih lijekova, ocjeni kakvoće određenih farmaceutskih oblika i ocjeni nekliničkih podataka.

Fotogalerija

HALMED sklopio Memorandum o suradnji i razumijevanju s nizozemskim Odborom za ocjenu lijekova
Povratak