Novosti i edukacije

Ravnatelj HALMED-a održao predavanje na okruglom stolu "Biotehnologija – primjene i perspektive"

02.10.2018.

Ravnatelj Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) prof. Siniša Tomić sudjelovao je dana 27. rujna 2018. godine na okruglom stolu na temu "Biotehnologija - primjene i perspektive". Okrugli stol održan je povodom svečanosti obilježavanja desete obljetnice postojanja Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci u zgradi sveučilišnih odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

U sklopu okruglog stola, prof. Tomić održao je izlaganje o djelovanju i ulozi HALMED-a te značaju i perspektivama završenih studenata biotehnologije za rad na području reguliranja lijekova i medicinskih proizvoda. Prof. Tomić je tom prigodom istaknuo važnost obrazovanja visokokvalificiranih biotehnoloških stručnjaka za rad u postupcima odobravanja, inspekcije, provjere kakvoće te praćenja sigurnosti primjene lijekova i medicinskih proizvoda.

Uz ravnatelja HALMED-a te predstavnike Odjela za biotehnologiju, svečanom obilježavanju obljetnice Odjela prisustvovali su i brojni drugi ugledni gosti, uključujući predstavnike Grada Rijeke, primorsko-goranske županije, Sveučilišta u Rijeci, Instituta Ruđer Bošković te Zavoda za biomedicinske znanosti u Rijeci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Povratak