Novosti i edukacije

Započela dvodnevna radionica o farmakovigilanciji u organizaciji Atriuma, HALMED-a i HFD-a

01.10.2018.

Danas je u Zagrebu u hotelu Westin svečano otvorena dvodnevna radionica o farmakovigilanciji, koju u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) i Hrvatskim farmaceutskim društvom (HFD) organizira međunarodna obrazovna organizacija Atrium.

Prilikom svečanog otvaranja, ravnatelj HALMED-a prof. Siniša Tomić u svojem je govoru istaknuo kako HALMED upravo danas slavi svojih petnaest godina postojanja: "Svojim djelovanjem HALMED je nastavio dugu tradiciju praćenja sigurnosti primjene lijekova, koja je u Hrvatskoj započela prije 44 godine. Na ovom smo putu prikupili mnoga znanja i iskustva, a pred svima nama još su brojne prilike i načini kroz koje svi zajedno možemo dalje razvijati i jačati farmakovigilanciju kako bismo uspješno odgovorili na sve suvremene izazove vezane uz sigurnost primjene lijekova".

Govoreći o radu HFD-a na području poboljšanja primjene te kakvoće i učinkovitosti lijekova, izvršna direktorica HFD-a dr. sc. Maja Jakševac Mikša u svojem je govoru posebno istaknula važnost Sekcije za farmaceutsku regulativu, koja pod vodstvom prof. Tomića aktivno djeluje u okviru Društva.

Radionica o farmakovigilanciji, koja će u sljedeća dva dana obraditi niz aktualnih tema s ovog područja, okupila je oko 150 predstavnika regulatornih tijela za lijekove, farmaceutskih tvrtki i organizacija za klinička ispitivanja. Predavanja će održati stručnjaci iz nacionalnih regulatornih tijela odnosno strukovnih organizacija, kao što su HALMED, Nizozemska agencija za lijekove i HFD, te predstavnici industrije generičkih i inovativnih lijekova. U okviru svojih predavanja, stručnjaci iz HALMED-a predstavit će aktualne teme vezane uz izmjene EU Smjernica o dobroj farmakovigilancijskoj praksi, planove upravljanja rizicima, inspekcijski nadzor nad farmakovigilancijom te zahtjeve farmakovigilancije na području društvenih medija i razvoja mobilnih aplikacija.

Fotogalerija

Započela dvodnevna radionica o farmakovigilanciji u organizaciji Atriuma, HALMED-a i HFD-a
Povratak