Novosti i edukacije

Obavijest o održavanju 9. Hrvatskog kongresa farmakologije s međunarodnim sudjelovanjem

12.06.2019.

Hrvatsko društvo farmakologa (HDF) u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu (MEF) i Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) organizira 9. Hrvatski kongres farmakologije s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se od 25. do 28. rujna 2019. godine održati u Zagrebu.

Više od 80 uglednih znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i svijeta iznijet će najnovije znanstvene i stručne spoznaje u farmakologiji kroz plenarna predavanja, simpozije, okrugle stolove i radionice. Ovogodišnjim kongresom ujedno će se obilježiti 40 godina osnutka Hrvatskog društva farmakologa, 100 godina Zavoda za farmakologiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu te 25 godina članstva HDF-a u međunarodnom udruženju International Union of Basic and Clinical Pharmacology (IUPHAR).

U sklopu kongresa stručnjaci HALMED-a održat će simpozij "Sigurnost lijekova", radionicu o farmakovigilanciji te okrugli stol na temu "Novosti na području regulative lijekova", na kojem će uz stručnjake HALMED-a sudjelovati i predstavnici Inovativne farmaceutske inicijative (iF!) i HUP-Udruge proizvođača lijekova (HUP-UPL)/Udruge proizvođača generičkih lijekova (UPGL).

Informacije o načinu prijave, kotizaciji i preliminarnom programu kongresa dostupne su na internetskim stranicama HDF-a, odnosno ovdje.

Povratak