Novosti i edukacije

Međunarodna konferencija „EU regulatorna mreža – Izazovi i mogućnosti za Hrvatsku“ (International Conference “EU Regulatory Network – Challenges and Opportunities for Croatia”)

Hrvatski kulturni dom na Sušaku, 13. i 14. studenog 2008. godine

U zajedničkoj organizaciji Agencije za lijekove i medicinske proizvode RH (ALMP) i Europske agencije za lijekove (European Medicines Agency, EMEA), u Rijeci će se, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, 13. i 14. studenog 2008. godine održati međunarodna konferencija "EU regulatorna mreža - Izazovi i mogućnosti za Hrvatsku" (EU Regulatory Network - Challenges and Opportunities for Croatia) tijekom koje će se ujedno obilježiti i petogodišnjica osnutka hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode.

Konferencija je organizirana uz potporu EU programa Instrumenti za pomoć u predpristupnom razdoblju (Instruments for Pre-Accesion Assistance programme, IPA program) koji, među ostalim, pomaže sudjelovanje država kandidata u aktivnostima europskih institucija.

Ova konferencija je ujedno nastavak prošlogodišnje EMEA-ine konferencije održane 2. i 3. travnja u Splitu pod nazivom "Zakonodavstvo za lijekove - hrvatski put ka članstvu u EU” ("Pharmaceuticals Regulation Croatia's Road to EU Membership").

Cilj konferencije je predstaviti najnovije informacije iz europskog zakonodavstva o lijekovima te potaknuti razmjenu znanja kao i suradnju hrvatskih i europskih stručnjaka i institucija na ovom području.

Službeni jezik konferencije je engleski.

Program konferencije možete pronaći ovdje.

Dodatne informacije o konferenciji možete pronaći na Internet stranicama Europske agencije za lijekove pod linkom: http://www.emea.europa.eu/htms/euenlargement/programs/IPA/events.htm

Povratak