Novosti i edukacije

Obavijest o održavanju simpozija povodom Europskog dana svjesnosti o antibioticima i Svjetskog tjedna svjesnosti o antibioticima

Povodom Europskog dana svjesnosti o antibioticima i Svjetskog tjedna svjesnosti o antibioticima u Zagrebu, održavaju se dva simpozija na nacionalnoj razini.

Prigodni simpozij bit će održan dana 17. studenog 2017. godine u Školi narodnog zdravlja "Andrija Štampar" Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva. Organizatori simpozija su Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", Alliance for Prudent Use of Antibiotics (APUA Croatia), Ured Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj, Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsko društvo za kliničku mikrobiologiju, Hrvatsko društvo za infektivne bolesti, Hrvatsko društvo za kliničku farmakologiju i terapiju, Hrvatsko društvo za kemoterapiju, Hrvatsko društvo obiteljskih doktora, Hrvatsko farmaceutsko društvo i Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar".

Više informacija o simpoziju dostupno je ovdje.

Interdisciplinarni znanstveno-stručni simpozij "Jedno zdravstvo - jedna znanost" održat će se dana 18. studenog 2017. godine u prostorima Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Organizatori ovog simpozija su Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Agencija za lijekove i medicinske proizvode, Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Interdisciplinarna sekcija za kontrolu rezistencije na antibiotike Ministarstva zdravstva i Hrvatsko farmaceutsko društvo. Skup je posvećen Europskom danu svjesnosti o antibioticima, Svjetskom tjednu svjesnosti o antibioticima, kao i 135. godini kontinuirane nastave farmacije na Sveučilištu u Zagrebu. Simpozij se održava uz stručnu potporu Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC), a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i pokroviteljstvima Ministarstva zdravstva i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dodatne informacije o navedenom simpoziju dostupne su u ranije objavljenoj obavijesti na internetskoj stranici HALMED-a, odnosno ovdje.

Povratak