Medicinal Products

Jext 300 mikrograma otopina za injekciju u napunjenoj brizgalici

Name Jext 300 mikrograma otopina za injekciju u napunjenoj brizgalici
Marketing Authorisation Number HR-H-907619564
Active Substance adrenalintartarat (epinefrintartarat)
Composition 1 ml otopine sadrži 1 mg adrenalina (u obliku adrenalintartarata). Pojedinačna doza od 0,30 ml otopine za injekciju sadrži 300 mikrograma adrenalina (u obliku adrenalintartarata).
Pharmaceutical Form Otopina za injekciju u napunjenoj brizgalici
Manufacturer ALK-Abelló S.A., Madrid, Španjolska
Marketing Authorisation Holder ALK-Abelló A/S, Boge Allé 6-8, Horsholm, Danska
Marketing Authorisation Date 18.04.2024
MA Period of Validity unlimited
Classification Number UP/I-530-09/23-02/170
Registration Number 381-12-01/171-24-03
Prescription na recept
Type of prescription ponovljivi recept
Distribution u ljekarni
Advertising to general public zabranjeno
ATC Code C01CA24
SmPC download
PL download
Public Assessment Report download
Summary of risk management plan download

Note

Za predmetni lijek Agencija za lijekove i medicinske proizvode je dana 09. prosinca 2022. godine donijela Rješenje o davanju odobrenja za stavljanje lijeka u promet koje je sukladno članku 46. Zakona o lijekovima (Narodne novine, br. 76/13., 90/14. i 100/18) dano pod sljedećim uvjetima:

a) Nositelj odobrenja za stavljanje lijeka u promet ALK-Abelló A/S, Boge Allé 6-8, 2970 Horsholm, Danska, obvezan je poduzeti dodatne mjere minimizacije rizika koje su neophodne za sigurnu i djelotvornu primjenu lijeka na način da je za lijek Jext 300 mikrograma otopina za injekciju u napunjenoj brizgalici (adrenalintartarat) dužan osigurati edukacijski materijal za zdravstvene radnike koji sadrži sljedeće: karticu za bolesnika, video s uputama za primjenu, Jext brizgalicu za obuku i listu provjere za propisivača

 b) Nositelj odobrenja za stavljanje lijeka u promet obvezan je usuglasiti sadržaj i format edukacijskih materijala, uključujući komunikacijski plan i način distribucije, kao i sve druge aspekte ovih edukacijskih materijala s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode ukinut će odobrenje za stavljanje u promet predmetnog lijeka ako nositelj odobrenja ne ispunjava obaveze utvrđene uvjetima navedenim u Rješenju.

Packaging

Back