Novosti i edukacije

Informacija o veličini čepića lijeka Lupocet Baby 120 mg čepići

30.07.2013.

Nastavno na upite od zdravstvenih radnika, Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) donosi informaciju o veličini čepića lijeka Lupocet Baby 120 mg čepići, proizvođača i nositelja odobrenja Belupo lijekovi i kozmetika d.d. U lipnju 2012. godine započela je proizvodnja čepića manje mase (zbog manje količine pomoćnih tvari, masa čepića iznosi 0,8 g umjesto dotadašnjih 1,3 g), o čemu je Belupo informirao liječnike i ljekarnike u lipnju 2012. godine. Sve serije lijeka proizvedene prije lipnja 2012. godine su veće mase, s rokom valjanosti do ožujka 2014. godine ili kraćim. Sve serije lijeka proizvedene u lipnju 2012. godine ili kasnije su manje mase, s rokom valjanosti do lipnja 2014. godine ili dužim. Jačina svih serija lijeka je jednaka i iznosi 120 mg paracetamola po čepiću, a rok valjanosti svih serija iznosi dvije godine. S obzirom na potrošnju navedenog lijeka, moguće je da se u sporadičnim slučajevima još uvijek na tržištu mogu istovremeno nalaziti veći i manji čepići lijeka Lupocet Baby 120 mg čepići.

Uputa za primjenu lijeka navedena je u Uputi o lijeku koja je priložena pakiranju. U slučaju dodatnih pitanja, potrebno je obratiti se liječniku ili ljekarniku.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, putem obrasca ili on-line aplikacije, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak