Novosti i edukacije

Obavijest o održavanju 7. Hrvatskog kongresa farmakologije

03.06.2013.

U Zagrebu će se, od 18. do 21. rujna 2013. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održati 7. Hrvatski kongres farmakologije s međunarodnim sudjelovanjem, koji organiziraju Hrvatsko društvo farmakologa, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Agencija za lijekove i medicinske proizvode i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Kongres će se održati pod pokroviteljstvom Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstva zdravlja.

Cilj Kongresa je okupiti ugledne znanstvenike i stručnjake različitih profila iz Hrvatske i inozemstva koji će kroz plenarna predavanja, simpozije, poster sekcije i okrugle stolove iznijeti najnovije znanstvene i stručne spoznaje u farmakologiji.

Predavači iz HALMED-a održat će simpozije "Farmakogenomika i farmakovigilancija - sprečavanje nuspojava u individualizaciji terapije" i "Pristup Hrvatske u EU - što je do sada učinjeno na području lijekova?" te radionicu pod nazivom "Interakcija lijekova kao izvor nuspojava". U sklopu Kongresa HALMED će održati i okrugli stol pod nazivom "Farmakovigilancija - spontano prijavljivanje nuspojava od strane zdravstvenih radnika vs. izravne prijave HALMED-u od strane pacijenata".

Dodatni podaci o Kongresu, prijavi za sudjelovanje i kotizaciji dostupni su u brošuri, a preliminarni program dostupan je ovdje.

Povratak