Novosti i edukacije

U Zagrebu se održava seminar "Borba protiv krivotvorenih lijekova"

04.06.2013.

Danas je u hotelu Dubrovnik u Zagrebu svečano otvoren seminar "Borba protiv krivotvorenih lijekova", koji se u zajedničkoj organizaciji IRACM-a (Institute of Research against Counterfeit Medicine) i Francuskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj održava od 4. do 6. lipnja 2013. godine. Sudionike su pozdravili gospodin Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, gospodin Rajko Ostojić, ministar zdravlja, gospođa Mireille Ballestrazzi, predsjednica Interpola, gospodin Emile Perez, načelnik za međunarodnu suradnju francuske policije, i gospodin Jacques Franquet, ravnatelj IRACM-a, a u nazočnosti gospođe Michèle Boccoz, veleposlanice Francuske Republike u Republici Hrvatskoj.

Predavači su hrvatski, europski i međunarodni stručnjaci iz Svjetske zdravstvene organizacije, Interpola, Europola, Svjetske carinske organizacije i Vijeća Europe. Na skupu aktivno sudjeluju i djelatnici Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED). Dr. sc. Viola Macolić Šarinić, dr. med., spec., ravnateljica HALMED-a, i Rajka Truban-Žulj, mr. pharm., spec. drugog će dana skupa u sklopu predavanja predstaviti zakonski okvir i trenutno stanje u Hrvatskoj na području borbe protiv krivotvorenih lijekova.

Seminar uključuje brojne teme kao što su farmaceutski kriminal, konvencija "Medicrime", veze između organiziranog kriminala i nezakonitog trgovanja krivotvorenim lijekovima, intervencije na granicama i ilegalna prodaja lijekova na Internetu i druge.

Seminaru prisustvuju policijski i carinski službenici te predstavnici zdravstvenih organizacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Albanije.

Program skupa možete pronaći ovdje, a detaljne informacije o borbi protiv krivotvorenih lijekova dostupne su na internetskim stranicama IRACM-a i Interpola.

U sklopu globalne kampanje protiv krivotvorenih lijekova te podizanja svijesti o zdravstvenim opasnostima od takvih lijekova koju Interpol aktivno provodi snimljena je i promotivna pjesma "Proud to Be". Isječke iz pjesme možete poslušati ovdje i ovdje.

Povratak