Novosti i edukacije

HALMED sudjeluje u obilježavanju Međunarodnog dana rijetkih bolesti

18.02.2014.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) će u suradnji s Hrvatskim savezom za rijetke bolesti sudjelovati u aktivnostima kojima se u Republici Hrvatskoj obilježava Međunarodni dan rijetkih bolesti.

Predstavnici HALMED-a će u sklopu ovog obilježavanja održati sljedeće radionice o važnosti prijavljivanja nuspojava:

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana rijetkih bolesti u Zagrebu se 27. i 28. veljače 2014. održava 3. Hrvatski simpozij i nacionalna konferencija o rijetkim bolestima s međunarodnim sudjelovanjem. Organizatori su Hrvatsko društvo za rijetke bolesti Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatski savez za rijetke bolesti. U sklopu navedenog skupa predstavnici HALMED-a održati će izlaganja o važnosti prijavljivanja nuspojava i ulozi Agencije u dostupnosti lijekova nakon ulaska u Europsku uniju. Informacije o registraciji za navedeni skup za zdravstvene radnike dostupne su ovdje, a za osobe oboljele od rijetkih bolesti i predstavnike udruga oboljelih ovdje.

7. Međunarodni dan rijetkih bolesti obilježava se 28. veljače 2014. godine. Obilježavanje ovog dana pokrenula je 2008. godine Europska organizacija za rijetke bolesti (EURORDIS). Cilj obilježavanja Međunarodnog dana rijetkih bolesti jest podizanje svijesti šire javnosti i donositelja odluka o rijetkim bolestima te o utjecaju tih odluka na živote pacijenata. Službeni video EURORDIS-a povodom obilježavanja Međunarodnog dana rijetkih bolesti možete pogledati niže.

Na vrh stranicePovratak