Novosti i edukacije

Održano predavanje o strategiji Cochrane kolaboracije

04.06.2014.

Danas je u prostorijama Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) predavanje održao Mark Wilson, izvršni direktor Cochrane kolaboracije. Predavanjem je prisutnima predstavljena strategija Cochrane kolaboracije do 2020. godine, pri čemu je naglasak stavljen na promjene vezane uz zaprimanje radova i sustavnih pregleda, pomoću kojih Cochrane suradnici pomažu građanima u donošenju informiranih odluka za njihovo zdravlje.

Šesti Hrvatski Cochrane simpozij pod nazivom "Bolji dokazi za bolju budućnost: Strategija Cochrane kolaboracije" održat će se u petak, 6. lipnja 2014. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu u organizaciji Hrvatskog Cochrane ogranka (HCO). Više informacija o simpoziju možete pronaći ovdje.

Cochrane kolaboracija je svjetska neprofitna organizacija čiji je cilj pomoći ljudima u donošenju informiranih odluka o svim oblicima zdravstvene skrbi kroz izradu, održavanje i promoviranje dostupnosti sustavnih preglednih članaka o učincima zdravstvenih intervencija. Kolaboracija broji 14 centara i 18 ogranaka diljem svijeta. Hrvatski Cochrane ogranak službeno je osnovan 8. prosinca 2008. godine pri Medicinskom fakultetu u Splitu i Hrvatskom Centru za globalno zdravlje.

Fotogalerija

Održano predavanje o strategiji Cochrane kolaboracije
Povratak