Novosti i edukacije

Radionica o bezreceptnim lijekovima: The Role of Good Classification Practices in Promoting Medication Safety and Accessibility in Europe

22.10.2014.

U organizaciji Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) i Europskog ravnateljstva za kakvoću lijekova i zdravstvenu skrb Vijeća Europe (EDQM), u Zagrebu će se, 20. i 21 studenog 2014. godine, održati radionica o bezreceptnim lijekovima pod nazivom The Role of Good Classification Practices in Promoting Medication Safety and Accessibility in Europe.

Svrha radionice je učenje o svijesti pacijenata, edukaciji i zdravstvenoj pismenosti o sigurnoj i primjerenoj primjeni bezreceptnih lijekova, upoznavanje novih načina distribucije lijekova, s posebnim naglaskom na trgovini lijekovima na daljinu, razmatranje moguće regulacije načina izdavanja bezreceptnih lijekova te pružanje platforme za raspravu o regulatornim, znanstvenim i društvenim dimenzijama ovih tema.

Radionica je namijenjena djelatnicima nacionalnih i europskih tijela nadležnih za lijekove, zdravstvenim radnicima, udrugama pacijenata i predstavnicima farmaceutske industrije uključenima u klasifikaciju lijekova vezano uz njihovo izdavanje.

Rok za prijave za sudjelovanje na radionici je 7. studenog 2014. godine. Detaljne informacije o radionici, programu i prijavi dostupne su ovdje, a raspored ostalih događanja koja u 2014. godini organizira EDQM dostupan je ovdje.

Povratak