Novosti i edukacije

HALMED preuzima tajništvo programa BEMA tijekom sljedećeg ciklusa

09.02.2015.

Na plenarnom zajedničkom sastanku tijela Heads of Medicines Agencies (HMA) odlučeno je da će HALMED preuzeti tajništvo u sljedećem ciklusu programa BEMA, kojim se ocjenjuje poslovanje agencija za lijekove unutar europskoga gospodarskog područja. Prepuštanje ove značajne uloge iskaz je dodatne potvrde kompetencija HALMED-a.

U sklopu sljedećeg ciklusa provedbe programa BEMA, HALMED će biti uključen u pripremu i organizaciju zadataka vezanih uz BEMA-u te će provoditi obradu i evaluaciju prikupljenih podataka i o svim aktivnostima redovito izvještavati mrežu HMA.

Podsjetimo, u posljednjem provedenom ciklusu programa BEMA, HALMED je dobio najveći broj ocjena izvrstan (5) među svim do sada ocijenjenim agencijama za lijekove, a mnogi indikatori poslovanja HALMED-a ocijenjeni su kao najbolja praksa na razini Europske unije. Navedenim iznimnim rezultatima HALMED se svrstao u sam vrh agencija u EU regulatornoj mreži lijekova. U skladu s visokim ocjenama pojedinih indikatora poslovanja, HALMED je ocijenjen i iznimno visokom ukupnom ocjenom - 4,14 od mogućih 5,0.

Povratak