Novosti i edukacije

Obavijest o produženju roka za prijavu podataka o potrošnji lijekova

25.02.2015.

Sukladno odredbi Pravilnika o vrsti podataka i načinu izrade izvješća o potrošnji lijekova (Narodne novine, br. 122/14.), sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju promet na veliko lijekovima te pravne ili fizičke osobe koje obavljaju promet na malo lijekovima obvezne su dostaviti HALMED-u podatke o prometu lijekovima za prethodnu godinu do 1. ožujka tekuće godine.

Budući da je HALMED tijekom proteklog razdoblja zaprimio povećani broj upita o načinu korištenja aplikacije Farmakoekonomika i podacima o šiframa lijekova iz HALMED-ovog šifrarnika, donesena je odluka o produženju roka za prijavu podataka o potrošnji za 2014. godinu do 31. ožujka 2015. godine.

Kako bi prijavitelji uspješno uparili sve lijekove kojima su prometovali u prethodnoj godini te kreirali potpuno izvješće, podatke o pojedinim šiframa lijekova moguće je provjeriti na web servisu Farmakoekonomika, odnosno ovdje.

Dodatno napominjemo da je prijavu podataka o potrošnji potrebno dostaviti putem web aplikacije, koja je dostupna ovdje. Sva pitanja vezana uz korištenje aplikacije kao i prijavu lijekova koji nisu uneseni u HALMED-ov šifrarnik mogu se uputiti na e-adresu info.potrosnja@halmed.hr.

Povratak