Novosti i edukacije

Posjet delegacije HALMED-a Agenciji za lijekove i medicinska sredstva Crne Gore

06.03.2015.

Delegacija Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) pod vodstvom ravnateljice Agencije dr. sc. Viole Macolić Šarinić, dr. med., spec., posjetila je Agenciju za lijekove i medicinska sredstva Crne Gore (CALIMS). Ovaj posjet organiziran je u sklopu suradnje regionalnih regulatornih tijela na području lijekova i medicinskih proizvoda koja je definirana Memorandumom o suradnji i razumijevanju.

Tom prigodom ravnateljica HALMED-a, dr. Macolić Šarinić, održala je predavanje o lokalnom sustavu farmakovigilancije, a djelatnici HALMED-a Maja Lovrek, mr. pharm, Gorana Perina Lakoš, mag. pharm, Darko Trumbetić, dr.vet.med., Anela Kraljević, mr.pharm., Suzana Oštarčević, mr.pharm. i Krunoslav Kranjčec, dipl.ing.med.biokem., održali su predavanja iz područja regulative i prometa lijekova te iz područja medicinskih proizvoda.

U sklopu ovog skupa održan je i sastanak djelatnika CALIMS-a i HALMED-a s predstavnicima medija te je pritom dr. Macolić Šarinić održala predavanje o suradnji HALMED-a s medijima. Osim toga, dr. Macolić Šarinić gostovala je u programu Radija Crne Gore.

Tijekom posjete HALMED-a CALIMS-u dogovorena je daljnja suradnja putem TAIEX programa Opće uprave za susjedsku politiku i pregovore o proširenju (NEAR) Europske komisije.

Dodatne informacije dostupne su na internetskim stranicama CALIMS-a, odnosno ovdje.

Fotogalerija

Posjet delegacije HALMED-a Agenciji za lijekove i medicinska sredstva Crne Gore
Povratak