Novosti i edukacije

Posjet delegacije Ministarstva zdravlja Republike Albanije HALMED-u

05.11.2015.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) primila je dana 2. studenog 2015. godine u Zagrebu delegaciju Ministarstva zdravlja Republike Albanije predvođenu ministrom zdravlja Republike Albanije, gospodinom Ilirom Beqajem, na čiju je inicijativu posjet dogovoren.

Tom prigodom pomoćnik ravnateljice HALMED-a za lijekove, medicinske proizvode i upravljanje kakvoćom dr. sc. Hrvoje Tumir održao je predavanje kojim je delegaciju Republike Albanije upoznao s radom HALMED-a. Djelatnice HALMED-a Maja Lovrek, Suzana Oštarčević, Rajka Truban Žulj i Jasminka Tadin dodatno su upoznale gostujuću delegaciju s postupcima davanja odobrenja za lijekove u RH, regulatornim postupcima na području medicinskih proizvoda, radom HALMED-ova Odjela službenog laboratorija za provjeru lijekova kao i pregledom važećeg hrvatskog zakonodavstva na području lijekova i medicinskih proizvoda dostupnim na internetskim stranicama HALMED-a. U sklopu ovog posjeta delegacija Republike Albanije posjetila je i HALMED-ov Službeni laboratorij za provjeru lijekova - OMCL.

HALMED je s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode Republike Albanije potpisao Protokol o suradnji na području lijekova i medicinskih proizvoda s ciljem jačanja suradnje dviju agencija kroz razmjenu informacija o stavljanju u promet lijekova i medicinskih proizvoda, provjeri kakvoće lijekova, farmakovigilanciji, informiranju zdravstvenih radnika i javnosti, kao i edukaciji zdravstvenih radnika o lijekovima i medicinskim proizvodima.

Povratak