Novosti i edukacije

Prezentacije s radionice "Bezreceptni lijekovi: važnost dobre klasifikacijske prakse u promicanju sigurnosti i dostupnosti lijekova u Europi"

27.01.2015.

Europsko ravnateljstvo za kakvoću lijekova i zdravstvenu skrb Vijeća Europe (EDQM) na svojim je internetskim stranicama objavilo prezentacije održane na radionici "Bezreceptni lijekovi: važnost dobre klasifikacijske prakse u promicanju sigurnosti i dostupnosti lijekova u Europi".

Prezentacije su dostupne ovdje.

Podsjećamo, navedena radionica održana je u Zagrebu je 20. i 21. studenog 2014. godine, u organizaciji Europskog ravnateljstva za kakvoću lijekova i zdravstvenu skrb Vijeća Europe (EDQM) i Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED). Cilj radionice bio je omogućiti sudionicima da prošire svoja znanja i upoznaju se s djelovanjem Povjerenstva stručnjaka za klasifikaciju lijekova vezano uz njihovo izdavanje (CD-P-PH/PHO), koje nadležnim tijelima zemalja članica Europske farmakopeje izdaje godišnje preporuke za klasifikaciju lijekova i uspostavljanje dobre klasifikacijske prakse, te prikupiti povratne informacije od svih interesnih skupina, uključujući udruge pacijenata. Program rada povjerenstva CD-P-PH/PHO-a, kojim koordinira EDQM, temelji se na Rezoluciji Vijeća Europe ResAP (2007)1 o klasifikaciji lijekova vezano uz njihovo izdavanje. Izvještaj o održanoj radionici dostupan je ovdje.

Povratak