Novosti i edukacije

Svečano dodijeljene zahvalnice donatorima Muzeja medicine i farmacije

19.11.2015.

U ponedjeljak 16. studenog 2015. godine, u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti dodijeljene su zahvalnice donatorima Hrvatskog muzeja medicine i farmacije HAZU-a koji su dali svoj doprinos početku rada najnovijeg muzeja u sastavu Akademije.

Ravnateljica Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) doc. dr. sc. Viola Macolić Šarinić, dr. med., spec. prepoznala je iznimnu ulogu Muzeja u očuvanju izvorne materijalne baštine koja prikazuju razvoj medicine i farmacije u Hrvatskoj te je HALMED podržao razvoj ovog vrijednog projekta.

U ime HALMED-a, zahvalnicu Muzeja preuzele su mr. sc. Adrijana Ilić Martinac, mr.pharm. i Maja Lovrek, mr.pharm. Zahvalnica HALMED-u dostupna je ovdje.

Muzej medicine i farmacije osnovala je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, s ciljem prikupljanja, čuvanja, stručne obrade i prezentiranja hrvatske medicinske i farmaceutske baštine, a počeo je s radom u ožujku 2015. godine. Riječ je o specijaliziranom muzeju čija je obveza promicanje općih načela medicine i javnog zdravstva te misije HAZU-a u hrvatskom društvu, odnosno izgradnje društva znanosti i znanja. Više informacija o Muzeju medicine i farmacije dostupno je ovdje.

Fotogalerija

Svečano dodijeljene zahvalnice donatorima Muzeja medicine i farmacije
Povratak