Novosti i edukacije

U suradnji s kazalištem Mala scena HALMED promovira važnost pravilne primjene lijekova i prijavljivanja sumnji na nuspojave

13.02.2015.

Uz sponzorsku i stručnu potporu Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), sinoć je u 19 sati u kazalištu Mala scena premijerno izvedena predstava "Ne, ti ne! ili o drukčijatosti", koja problematizira stigmu oboljelih od epilepsije te način nošenja s ovom bolesti.

Predstava je prvenstveno namijenjena djeci školskog uzrasta i mladima te predstavlja tek jedan od vidova suradnje HALMED-a i kazališta Mala scena putem koje se promiče važnost pravilne primjene lijekova i prijavljivanja sumnji na nuspojave lijekova. Uz informativne letke o prijavljivanju nuspojava koji se distribuiraju gledateljima predstave prilikom svake izvedbe, pripremljen je i pedagoški paket, koji nadopunjuje produkciju i omogućuje nastavak dijaloga nakon odgledane predstave, a sadrži informacije o nuspojavama lijekova te o načinima na koje je moguće prijaviti sumnju na nuspojavu lijeka.

"Ne, ti ne! ili o drukčijatosti" prva je predstava u Hrvatskoj koja će djecu školskog uzrasta, mlade i njihove roditelje potaknuti na razmišljanje o temi epilepsije. Nakon sinoćnje premijerne izvedbe u tjednu u kojem se međunarodnim danom oboljelih od epilepsije upozorava na oboljele osobe, dvije svečane izvedbe bit će održane i na sam hrvatski Nacionalni dan oboljelih od epilepsije, dana 14. veljače 2015. godine.

Detaljni opis predstave te raspored ostalih izvedbi možete pronaći na internetskim stranicama kazališta Mala scena, odnosno ovdje.

U cilju educiranja i informiranja korisnika lijekova, HALMED je prepoznao kazalište kao uspješni kanal za osvješćivanje i komuniciranje važnosti pravilne primjene lijekova i prijavljivanja nuspojava, a Malu scenu kao odgovarajućeg partnera u približavanju i promicanju ovih poruka mlađoj i odrasloj populaciji.

Usporedno s predstavom "Ne, ti ne! ili o drukčijatosti", od 23. veljače 2015. godine Uredi za zdravstvo i obrazovanje Grada Zagreba provodit će edukaciju djece, mladih, pedagoga vrtića te nastavnika osnovnih i srednjih škola pod sloganom "Živjeti s epilepsijom - izaći iz sjene" u svrhu ostvarivanja pozitivnih pomaka u percepciji javnosti prema oboljelima od epilepsije.

Fotogalerija

U suradnji s kazalištem Mala scena HALMED promovira važnost pravilne primjene lijekova i prijavljivanja sumnji na nuspojave
Povratak