Novosti i edukacije

Obavijest o ponovnom stavljanju u promet serije 13170754 lijeka Omnipaque 300 mg I/ml, otopina za injekciju (joheksol)

29.12.2016.

Nastavno na Obavijest o privremenoj obustavi isporuke i primjene serije 13170754 lijeka Omnipaque 300 mg I/ml, otopina za injekciju (joheksol), objavljenu dana 10. listopada 2016 godine, Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) ovim putem obavještava o ponovnom stavljanju u promet navedene serije lijeka.

Privremena obustava bila je pokrenuta na zahtjev HALMED-a kao mjera predostrožnosti zbog sumnje u neispravnost u kakvoći prijavljene od zdravstvenog radnika.

Temeljem provedene istrage proizvođača i rezultata ispitivanja u Službenom laboratoriju za provjeru lijekova HALMED-a nije potvrđena neispravnost u kakvoći lijeka stoga se ukida privremena obustava isporuke i primjene serije 13170754 lijeka Omnipaque 300 mg I/ml, otopina za injekciju te se postojeće zalihe mogu ponovno izdavati i primjenjivati.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak