Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju serija lijeka KlavoPhar 875 mg/125 mg filmom obložene tablete (amoksicilin, klavulanska kiselina)

04.04.2016.

Tvrtka PharmaS d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka KlavoPhar 875 mg/125 mg filmom obložene tablete (amoksicilin, klavulanska kiselina), obavijestila je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) o povlačenju serija KTABV0015, KTABV0016 i KTABV0017 navedenog lijeka zbog uočene neispravnosti u kakvoći. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Na hrvatskom tržištu dostupni su drugi lijekovi s istom kombinacijom djelatnih tvari koji nisu zahvaćeni ovom neispravnošću u kakvoći stoga se ne očekuje da će povlačenje navedenih serija lijeka izazvati nestašicu.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak