Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju serije 1600615 lijeka Bortezomib Pliva 3,5 mg prašak za otopinu za injekciju (bortezomib)

21.03.2016.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) ovim putem obavještava o povlačenju iz prometa serije 1600615 lijeka Bortezomib Pliva 3,5 mg prašak za otopinu za injekciju (bortezomib) nositelja odobrenja Pliva Hrvatska d.o.o., zbog utvrđene neispravnosti u kakvoći. Povlačenje se provodi do razine bolnica, odnosno bolničkih ljekarni, jer je lijek namijenjen isključivo za bolničku primjenu.

Odluka proizvođača o povlačenju predmetne serije lijeka iz prometa donesena je iz preventivnih razloga, nakon što je u jednoj ampuli uzorka ove serije uočeno onečišćenje.

Na tržištu Republike Hrvatske dostupan je lijek drugog proizvođača s istom djelatnom tvari, a koji nije zahvaćen navedenom neispravnošću.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak