Novosti i edukacije

Objavljen dodatak 3.8. Hrvatske farmakopeje

25.03.2016.


Objavljen je osmi Dodatak trećem on-line izdanju Hrvatske farmakopeje (HRF) s oznakom 3.8. Ovaj Dodatak se temelji na osmom Dodatku osmog izdanja Europske farmakopeje objavljenom 1. siječnja 2016. godine, koji stupa na snagu 1. srpnja 2016. godine. Ispravljeni tekstovi objavljeni u Ph. Eur. 8.8 stupaju na snagu danom objavljivanja.

Kao i do sada, u poglavlju Komentari revidiranih tekstova objavljenih u Dodatku 8.8 Ph. Eur. možete naći sažeti prikaz izmjena tekstova objavljenih u ovom dodatku.

Ovog puta Hrvatsku farmakopeju smo obogatili prijevodom još jedne monografije - tartaratne kiseline. Time nastavljamo nadopunjavanje Hrvatske farmakopeje prijevodima monografija često korištenih ljekovitih tvari.

Svaki Dodatak cjelovito je izdanje Hrvatske farmakopeje u koji su unesene sve novosti i korekcije/izmjene iz odgovarajućeg dodatka Europske farmakopeje te se u njemu farmakopeja može pretraživati u cijelosti.

Licencu za korištenje svih izdanja farmakopeje i dodataka tijekom razdoblja od godine dana izdaje Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED). Cijena jedne licence je 930,00 kuna + PDV. Svaku licencu moguće je koristiti na dva računala. Za registraciju kliknite ovdje i ispunite zahtjev traženim podacima. Kada ispunite zahtjev možete ispisati ponudu za licencu. Nakon uplate će vam biti aktiviran pristup farmakopeji i o tome ćete dobiti automatsku obavijest e-mailom koji će sadržavati i zaporku za ulaz u farmakopeju.

Nakon otvaranja HRF-a automatski se otvara važeće izdanje/dodatak, a sva dostupna izdanja/dodatke, s cjelovitom farmakopejom, možete otvarati za pretraživanje klikom na izbornik "Izdanje" u zaglavlju farmakopeje.

Za pregled demo verzije kliknite ovdje.

Povratak