Novosti i edukacije

Dani zdravstvenih karijera u Republici Hrvatskoj

02.06.2017.

U prostorima dekanata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 9. i 10. lipnja 2017. godine održat će se "Dani zdravstvenih karijera u Republici Hrvatskoj". Ovo događanje, koje organizira Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a jedan od partnera događanja je i Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED).

Nakon što je prošle godine veliko zanimanje stručne i šire javnosti pobudio "Dan liječničkih karijera u Republici Hrvatskoj", koji je bio usredotočen ponajprije na upoznavanje mladih liječnika s mogućnostima ostvarivanja i razvoja karijere u okviru hrvatskog zdravstvenog sustava, Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu ove je godine odlučio organizirati "Dane zdravstvenih karijera u Republici Hrvatskoj", dvodnevno događanje koje će uz liječničke karijere obuhvatiti i karijere liječnika dentalne medicine, farmaceuta te medicinskih sestara i tehničara kako bi se još širem krugu studenata biomedicinskih fakulteta i mladih profesionalaca u zdravstvu pružile korisne informacije i podrška u vezi sa zapošljavanjem, odabirom specijalizacije i razvojem karijere u Hrvatskoj.

U okviru događanja sudionicima će se predstaviti zdravstvene institucije, kao i nezdravstvene institucije koje zapošljavaju zdravstvene djelatnike. Događanje uključuje i nekoliko blokova predavanja, kojima će biti obuhvaćen niz tema relevantnih za zapošljavanje i razvoj karijere zdravstvenih djelatnika - u rasponu od pripravničkog staža, specijalističkog usavršavanja i daljnjeg akademskog usavršavanja, preko specifičnih smjerova razvoja karijere, suradnje akademske zajednice i prakse te perspektiva, procjena i planova u vezi s budućnošću zdravstva u Hrvatskoj do aktivnosti strukovnih udruženja i poticajnih mjera za ostanak i rad u našoj zemlji. U okviru događanja bit će održane i dvije panel rasprave te radionica o pisanju i objavljivanju znanstvenih i stručnih radova. Detaljni raspored i program "Dana zdravstvenih karijera u Republici Hrvatskoj" dostupni su ovdje.

Sudjelovanje na "Danima zdravstvenih karijera u Republici Hrvatskoj" je besplatno. Za sudjelovanje na ovom događanju možete se prijaviti ovdje.

Povratak