Novosti i edukacije

Obavijest o dobrovoljnom povlačenju serije LC27073 lijeka Itrac 3 kapsule

04.05.2017.

Tvrtka Belupo lijekovi i kozmetika d.d., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Itrac 3 kapsule, obavijestila je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) o dobrovoljnom povlačenju serije LC27073 lijeka navedenog lijeka do razine ljekarni.

Povlačenje se provodi iz preventivnih razloga s obzirom na to da je prilikom ispitivanja predmetne serije lijeka u službenom laboratoriju za provjeru lijekova HALMED-a ustanovljen rezultat izvan specifikacija u odnosu na deklarirani sadržaj. Navedeno ispitivanje provedeno je u sklopu postupka provjere kakvoće lijeka iz prometa, koji se provodi prema planu najmanje jednom u pet godina za svaki farmaceutski oblik i jačinu lijeka.

U prometu u Republici Hrvatskoj dostupne su druge serije navedenog lijeka stoga se ne očekuje nestašica na tržištu.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak