Novosti i edukacije

Obavijest o održavanju simpozija "Jedno zdravstvo - jedna znanost"

03.11.2017.

U Zagrebu će se 18. studenog 2017. godine u prostorima Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održati interdisciplinarni znanstveno-stručni simpozij "Jedno zdravstvo - jedna znanost". Organizatori skupa su Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Agencija za lijekove i medicinske proizvode, Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Interdisciplinarna sekcija za kontrolu rezistencije na antibiotike Ministarstva zdravstva i Hrvatsko farmaceutsko društvo.

Skup je posvećen Europskom danu svjesnosti o antibioticima, Svjetskom tjednu svjesnosti o antibioticima, kao i 135. godini kontinuirane nastave farmacije na Sveučilištu u Zagrebu (1882.-2017.). Cilj skupa je podizanje svijesti o antimikrobnoj rezistenciji (AMR) kao javnozdravstvenom, političkom, socijalno-ekonomskom, etičkom i moralnom problemu.

Simpozij se održava uz stručnu potporu Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC), a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i pokroviteljstvima Ministarstva zdravstva i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Hrvatska liječnička komora, Hrvatska ljekarnička komora i Hrvatska komora medicinskih biokemičara bodovat će sudjelovanje na skupu sukladno pravilnicima zdravstvenih komora.

Dodatni podaci o simpoziju, programu i prijavi za sudjelovanje dostupni su ovdje.

Povratak