Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju serije 1000427067 medicinskog proizvoda Durex Real Feel kondomi

27.07.2018.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) je od tvrtke Reckitt Benckiser Healthcare zaprimila obavijest o povlačenju serije 1000427067 (rok valjanosti: siječanj 2021. godine) medicinskog proizvoda Durex Real Feel kondomi s tržišta Republike Hrvatske.

Povlačenje se provodi jer je proizvođač testiranjem kod navedene serije utvrdio da je pri kraju isteka roka valjanosti mogućnost puknuća proizvoda viša u odnosu na međunarodne standarde kvalitete za muške prezervative od sintetičkih materijala (ISO 23409).

Savjet o korištenju medicinskog proizvoda i/ili radnje koje je potrebno poduzeti

Korisnici koji imaju proizvod Durex Real Feel kondomi serije 1000427067 upućuju se da, radi povrata novca, navedeni proizvod vrate na prodajno mjesto na kojem je kupljen.

Veleprodajna i maloprodajna mjesta koja na zalihama imaju navedenu seriju proizvoda Durex Real Feel kondomi upućuju se da, radi povrata proizvoda, kontaktiraju referentne osobe proizvođača za Republiku Hrvatsku čiji su kontakti dostupni ovdje.

Dodatne informacije

U Republici Hrvatskoj do sada nije zaprimljena niti jedna prijava štetnog događaja vezanog uz medicinski proizvod Durex Real Feel kondomi.

Podsjećamo korisnike medicinskih proizvoda da štetne događaje povezane s medicinskim proizvodima prijave HALMED-u putem obrasca koji mogu dostaviti telefaksom na broj: +385 1 4884 110 ili na adresu elektroničke pošte: medpro@halmed.hr.

Povratak