Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju serija E3G126, E3G125 i E3G127 lijeka Daltex 50 mg/1000 mg filmom obložene tablete

18.06.2020.

Nastavno na obustavu primjene serija E3G126, E3G125 i E3G127 lijeka Daltex 50 mg/1000 mg filmom obložene tablete, tvrtka Medochemie Ltd., Cipar, nositelj odobrenja za stavljanje u promet predmetnog lijeka, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje iz prometa navedenih serija lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedeni postupak povlačenja provodi se zbog moguće neispravnosti s obzirom na to da postoji sumnja da lijek nije opremljen uputom o lijeku.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije navedenog lijeka koje nisu zahvaćene ovom neispravnošću, stoga navedeni postupak povlačenja ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak