Novosti i edukacije

Petra Dörr nova ravnateljica Europskog ravnateljstva za kakvoću lijekova i zdravstvenu skrb Vijeća Europe – EDQM

29.11.2021.

Vijeće Europe je u lipnju 2021. godine nominiralo dr. Petru Dörr za novu ravnateljicu Europskog ravnateljstva za kakvoću lijekova i zdravstvenu skrb Vijeća Europe (EDQM). Dr. Dörr je funkciju nove ravnateljice EDQM-a preuzela od dosadašnje ravnateljice, dr. Susanne Keitel, dana 1. listopada 2021. godine.

Petra Dörr ima više od 25 godina međunarodnog iskustva u javnom i privatnom sektoru, uključujući rad u farmaceutskoj industriji, regulatornim tijelima te Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO), u kojoj je obnašala dužnost voditeljice Odsjeka za regulativu i sigurnost Odjela za regulativu i pretkvalifikaciju, unutar Službe za pristup lijekovima i medicinskim proizvodima.

Dr. Dörr je završila studij farmacije te je prvih deset godina radnog iskustva stekla u međunarodnim regulatornim poslovima povezanim s industrijom medicinskih proizvoda. U listopadu 2004. godine pridružila se Švicarskoj agenciji za lijekove (Swissmedic) kao voditeljica Međunarodnih poslova, a u srpnju 2007. godine unaprijeđena je u voditeljicu Upravljačkih poslova i poslovnog umrežavanja te postala članica Upravnog odbora agencije. Od siječnja 2014. do lipnja 2019. godine radila je kao voditeljica Komunikacija i umrežavanja te je obnašala dužnost zamjenice izvršnog direktora.

Od 2013. do 2016. godine obnašala je dužnost predsjednice Međunarodnog foruma farmaceutskih regulatora (IPRF), današnjeg Međunarodnog farmaceutskog regulatornog programa (IPRP). U studenom 2018. godine izabrana je za dopredsjednicu Međunarodnog vijeća za harmonizaciju tehničkih zahtjeva za lijekove za humanu upotrebu (ICH). Članica je Upravnog odbora ICH-a, Upravnog odbora IPRP-a te je predstavljala Swissmedic na sastancima Mreže nacionalnih agencija za lijekove (HMA).

Povratak