Novosti i edukacije

Ravnatelj HALMED-a sudjelovao na predstavljanju studija Farmacija Sveučilišta u Rijeci

20.07.2021.

Dana 16. srpnja 2021. godine na konferenciji za medije održanoj na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci predstavljen je novopokrenuti studij Farmacija Sveučilišta u Rijeci. Na predstavljanju studija sudjelovao je ravnatelj Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) prof. dr. sc. Siniša Tomić zajedno s drugim predstavnicima partnera s kojima je Sveučilište u Rijeci surađivalo na donošenju programa predmetnog studija.

Prisutne je riječima dobrodošlice pozdravila prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, koja je u prigodnom obraćanju istaknula: "Ovo je studij o kojem se promišlja već desetak godina i sada konačno postaje stvarnost. Da je to atraktivan i prepoznat studij govori dovoljno činjenica da imamo čak 581 prijavu studenata na 30 mjesta, kolika je upisna kvota."

Prof. Tomić u svojem govoru istaknuo je izuzetnu kvalitetu programa studija, navevši: "Rektorica nas je sve umrežila i zajedno smo kreirali ovaj studij. Bilo je u početku i određenih prijepora oko toga treba li on više naginjati ljekarništvu ili industriji lijekova, ali smo na kraju iznjedrili vrlo izbalansiran studij, sukladan europskim regulativama." Dodatno je istaknuo: "Poučeni dobrim iskustvom kadrova s riječkog Medicinskog fakulteta i Odjela za biotehnologiju, očekujemo dodatni izbor kvalitetnih kadrova", pri čemu je pojasnio kako poslovi HALMED-a kao budućeg poslodavca zahtijevaju farmaceutske stručnjake koji će se moći uključiti u najsloženije regulatorne postupke za cijelu Europsku uniju, kao što je to sada slučaj s odobravanjem i praćenjem sigurnosti lijekova i cjepiva protiv bolesti COVID-19.

Pozdravne riječi prisutnima su uputili i Ivica Šušak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (putem videoveze), prim. Željko Plazonić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, prof. dr. sc. Goran Hauser, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Ivo Usmiani, predsjednik UO Jadran galenskog laboratorija d.d., prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete, izv. prof. dr. sc. Igor Jurak, zamjenik pročelnice Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci i prof. dr. sc. Alen Ružić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Predmetni studij farmacije zajednički će provoditi Medicinski fakultet i Odjel za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, a izvodit će se kao petogodišnji integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij.

HALMED je, u sklopu sustavnog razvoja partnerske suradnje s akademskom zajednicom, bio intenzivno uključen u razvoj programa studija Farmacija te će nastaviti pružati kontinuiranu podršku predmetnom studiju u cilju osiguravanja kvalitetne izobrazbe budućih farmaceutskih stručnjaka.

Više informacija o studiju i konferenciji za medije dostupno je ovdje.

Fotogalerija

Ravnatelj HALMED-a sudjelovao na predstavljanju studija Farmacija Sveučilišta u Rijeci
Na vrh stranicePovratak