Novosti i edukacije

Obavijest o povlačenju serije lijeka Trimetazidin PharmaS 35 mg tablete s prilagođenim oslobađanjem

03.03.2022.

Tvrtka PharmaS d.o.o, nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Trimetazidin PharmaS 35 mg tablete s prilagođenim oslobađanjem (trimetazidindiklorid), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 18033786 navedenog lijeka.

Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Serija lijeka povlači se jer je prilikom ispitivanja u Odjelu službenog laboratorija za provjeru lijekova (OMCL) HALMED-a ustanovljen rezultat izvan specifikacija za parametar gubitak sušenjem.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije lijeka koje nisu zahvaćene navedenom sumnjom u neispravnost, kao i drugi lijek s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine, stoga povlačenje predmetne serije lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta. Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak