Novosti i edukacije

Unaprjeđenje prikaza informacija o lijekovima odobrenima centraliziranim postupkom u bazi lijekova HALMED-a

08.09.2022.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) obavještava svoje korisnike da su u bazi lijekova na internetskim stranicama HALMED-a provedena unaprjeđenja prikaza informacija za lijekove odobrene centraliziranim postupkom, odnosno za lijekove za koje je odobrenje za stavljanje u promet dala Europska komisija (EK) temeljem stručne ocjene Europske agencije za lijekove (EMA).

Ovim izmjenama korisnicima baze lijekova HALMED-a omogućeno je izravno pristupanje informacijama o lijeku na hrvatskom jeziku putem novog polja pod nazivom Sažetak opisa svojstava lijeka, označivanje i uputa o lijeku.

Također, dodana su dva zasebna polja putem kojih se na jednostavniji način može pristupiti informacijama o pojedinom lijeku na stranicama EMA-e i EK-a.

Navedene izmjene provedene su kako bi se pacijentima, zdravstvenim radnicima i predstavnicima farmaceutske industrije omogućilo jednostavnije i učinkovitije pretraživanje te preuzimanje dokumenata i internetskih stranica koji sadrže sve važne informacije o lijekovima.

Više informacija o načinu pretraživanja baze lijekova, kao i o pregledu dostupnih podataka, možete pronaći u dijelu Lijekovi/Baza lijekova.

Povratak